Kamu kurumlarına 43 özel güvenlik görevlisi alımı yapılacak. Bu alımlardan bir kısmı silahlı diğer bir kısmı ise silahsız güvenlik görevlisi kadrosunda gerçekleştirilecek. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı İŞKUR Müdürlüğü tarafından bugün açıklanan memur alımlarında bir tanesi de Cumhurbaşkanlığı'na gerçekleştirilecek işçi alımı kadrolarında oldu.

CUMHURBAŞKANLIĞI GÜVENLİKÇİ ALIMI;

İşin olsa ekibi olarak bugün açıkladığımız ilanlardan bir tanesi de Devlet Arşivleri Başkanlığı işçi alımı kadrosundaki istihdamlar olmuştur. Kurum 45 kişilik kadroda bir kısmını temizlik görevlisi diğer kısmı ise güvenlik görevlisi kadrosunda gerçekleştirilecek. Adayların güvenlik görevlisi başvuru şartları şu şekilde istenilmektedir.

  • Yaş şartı; güvenlikçi alımı başvurularında yaş şartı 35 olarak açıklanmıştır.
  • İkametgâh şartı; Adayların görev yapacakları illerden olan Ankara ya da İstanbul ilinde ikametgah ediyor olmaları gerekmektedir.
  • Sertifika şartları; Bilindiği gibi İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan sınavlardan başarılı olmak gerekmektedir. Bu kadroda ki görev yapacak adaylar için gerçekleştirilen 5188 sayılı kanunda belirtilen şartlarda temel eğitimlerini alarak gerekli olan sınavlardan başarılı olmak bu alandaki kimlik kartının geçerlilik süresinin bulması gerekmektedir. 
  • Sağlık şartları; görevini sürdürmeye engel herhangi bir sağlık engelinin olmaması vardiya çalışma usullerini uyumlu olmak istenilen şartlar arasındadır. 00005544376 ve 00005544338 ilan numarasından ÖGG alımına erişebilirsiniz.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ;

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü Personel Dairesi Başkanlığı tarafından 22 güvenlik görevlisi alımı başvuruları 26 Haziran 2020 tarihine kadar ALO 170 hattından ya da İŞKUR e-şube Portalı aracılığı ile gerçekleştirilecektir.

ÜNİVERSİTEYE GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI BAŞVURU ŞARTI;

4857 sayılı iş kanunu kapsamındaki alımlarda adaylar 2 ay süreyle denemeye tabi tutularak bu süre içerisinde başarılı olmak gerekmekte olup, adaylar vardiyalı çalışma esası usullerine engel durumunun olmaması gerekli olacak. Göreve başlamasına engel ruhen ya da fiziksel olarak sağlık engellinin sorununun bulmaması gereken diğer şartı arasında bulunuyor. Ayrıca adaylar Selçuk Üniversitesinin diğer ilanlarında sadece bir tanesine başvuru yapabileceklerdir. Özel başvuru şartları ise şu şekildedir;

ÖZEL ŞARTLAR; Eğitim Şartlarında en az Lise en fazla Lisans mezunu olmak gerekmektedir. Yaş şartlarında 18 yaşını doldurmuş olmak ve üst yaş şartında 35 yaşını doldurmamış olmak istenmektedir. Askerlikle ilişiği bulunmamak gerekmektedir. 657 sayılı devlet memurlarına 48. maddesindeki genel şartları taşımak istenmektedir. 5118 silahlı yada silahsız temel eğitimi tamamlamış, ÖGG kimlik kartına sahip olmak gerekmektedir. Herhangi bir kurumdan yaşlılık malullük ya da emeklilik maaşı almıyor olmak istemektedir. Selçuk Üniversitesi işçi alımındaki başvurular tamlamasını ardından 6 Temmuz 2020 tarihinde saat 10'da noter huzurunda bir kura gerçekleştirilecektir. Noter kurasında ismi çıkan adaylar resmi internet sitesi üzerinden ilan edilecektir. Alıma erişmek için ilan numarası: 00005545814