Türkiye 11 Mart tarihinden beri corona salgını ile mücadele etmeye devam etmekte olup bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından çok önemli kararlar canlı yayında tüm Türkiye'ye duyuruldu. Buna göre alınan son dakika bilgisinde 30 büyükşehir ile Zonguldak ilinde giriş ve çıkışlar getirildiği belirtildi.

31 ŞEHRE GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI ŞEHİRLER LİSTESİ

Yukarıdaki listeye bakarak hangi şehirlerde araç giriş çıkışların yasak olduğunu görebilirsiniz. Buna göre 30 büyük şehirde giriş ve çıkışların nüfus yoğunluğu aynı zamanda corona virüsü sayısından dolayı böyle bir yasak getirildiği anlaşıldı fakat büyük şehirlerden hariç olarak Zonguldak'ta neden araç giriş ve çıkışların yasaklandığı merak edildi.

NEDEN ZONGULDAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 30 büyük şehir ile Zonguldak'ta araç giriş ve çıkışların yasaklandığını vurguladı. Buna göre nedenler de uzmanlar tarafından duyuruldu. Zonguldak ilinde yaşayan vatandaşlardaki akciğer rahatsızlığı sayısının diğer şehirlerde yaşayan vatandaşlara göre daha fazla olduğunun öğrenilmesi sebebi ile böyle bir karar alındığı vurgulandı. Türkiye geneli tüm 81 ilde değerlendirmeler yapıldı ve Zonguldak'ta yaşayan vatandaşlarda akciğer rahatsızlıklarının daha fazla olduğunun görülmesi sebebi ile böyle bir kararın alındığı belirtildi. 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta araç giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır.

31 ŞEHRE GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI ŞEHİRLER LİSTESİ

Editör: TE Bilisim