Ziraat Katılım bankası son zamanlarda sıklıkla gündeme gelen bir banka olmak ile birlikte bugün yapılan duyuru neticesinde konut kredi faiz oranlarını yüzde 0,79'a indirdiğini duyurarak bir çok kişinin uğrak noktası oldu. Özellikle kredi çekmek isteyen bir çok kişi bankayı araştırmak için Ziraat Katılım bankası kimin, sahibi kim, devletin mi araştırmaları yapmaya devam ederken bazı kişilerde Ziraat Katılım Bankası ile Ziraat Bankasını aynı sanarak ilgili şubeye gitmektedir. İşin Olsa ekibi olarak sizlere iki banka arasındaki detayları aktarıyoruz.

ZİRAAT KATILIM BANKASI SAHİBİ

Ziraat Katılım bankası henüz yeni kurulmuş ve tüm hisselerinin devlete ait olduğu, kurucu ortaklığında devletten başka bir kurumun olmadığı bankadır. Yani Ziraat Katılım Bankası ile yapacağınız işlemler devletin koruması ve garantisi altındadır.

ZİRAAT KATILIM ve ZİRAAT BANKASI AYNI MI?

Bir çok kişinin en çok karıştırdığı sorulardan bir tanesidir ve yanıtı netti. Ziraat Katılım Bankası ile Ziraat Bankası aynı bankalar değildir. İkisi de kamu bankası olmasına rağmen ikisinin de genel müdürlükleri, personelleri, müdürleri farklıdır. Yani Ziraat Katılım Bankasında yapacağınız işlemi Ziraat Bankasında ve Ziraat Bankasında yapacağınız işlemi Ziraat Bankasında yapamazsınız. Ancak ortak ATM'lerini istediğiniz kart ile kullanabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim