Haziran ayı sonunda hesaplanan ve açıklanan enflasyon oranlarına ile memurların maaşında artış meydana gelmiştir. Bilindiği üzere memur maaşlarına da ki değişimler yalnızca ocak ve temmuz ayları itibariyle senede iki defa enflasyon oranına göre hesaplanarak yapılmaktadır.

Memurların mevcut olan maaşlarına oranla hesaplanan enflasyon rakamla ile %5,45 oranında bir ekleme olacağı Duyuruldu. Yani en düşük maaşa sahip olan memur şuandan itibaren 4 bin 330 TL'lik bir maaşa sahip olacak. Ayni şekilde bu hesaplanan oran emeklilerin maaşlarına da aynen geçerlidir.

Hangi Memur Daha Az hangi Memur Daha Fazla Alıyor Güncel Gelir Tablosu

Memur maaşlarında ki zam artışlarına bağlı olarak güncel maaş tablosu bu şekilde oluşmaktadır. Emekliler için her hangi bir gelir tablosu oluşturmaya ihtiyaç yoktur. Fakat memur maaşlarında ki bu farların görüntülenebilmesi açısından meraklılarına göre hazırlamış bulunmaktayız.

Bu Sene Yeni Zam Duyurusu Olacak Mıdır?

Hayır ! Olmaz çünkü memur ve emeklilere yönelik enflasyon rakamlarına göre hazırlanan bu zamlar ocak ve temmuz aylarında yapılıyor . Bir daha ki zam oranları 2022 ocak ayın da olacaktır.fakat ;2021 için olan son zam artışları tabloda ki gibi seyir etmiştir.

Memurların ve emeklilerin 6 aydır beklediği bu zam oranları ülke de güzel bir etki oluşturmuştur. Uzun zamandır bu haberin yayınlanmasını bekleyen memur ve emekliler bir süreliğine rahat edeceklerdir fakat ;yeni zam dönemi yaklaştığında yine güncel haberleri takip ederek değişen oranlar hakkında bilgi sahibi oluna bilinir.

Editör: TE Bilisim