Günümüzde gençler memur olmaya çalışmakta ve aldıkları puanlar doğrutusunda kendilerine açılan tüm kadrolara başvuru yapmaktadır. Son dönemlerin en çok rağbet gören kadrolarından bir tanesi şüphesiz ki zabıta pozisyonudur. Peki zabıt memuru olmak için adaylar ne yapmalıdır? Öncelikle bundan sonra ki zabıta alımları belediyeler üzerinden yapılmaktayken artık adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmakta ve zabıta memuru kadroları Devlet Personel Başkanlığı tarafından kadroların kamuoyuna duyurulması ile adaylar bu kadrolara başvuru yapabilmektedir. Yine polis ve uzman çavuşlarda görev sürelerini doldurduktan sonra zabıta memuru olabilmektedir.

Zabıta Memuru Olma Şartları

Öncelikle adayların zabıta memuru olabilmek için Kamu Personeli Seçme Sınavına girmesi ve puan alması gerekmektedir. Puanı alan adaylar zabıta kadrolarına başvuru yapabilmektedir. Başvuru yapacak olan adayların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olması, 25 yaşını doldurmamış olması, en az 1,67 metre boyunda, en az lise mezunu olması gerekmektedir.

Polislikten ya da uzman çavuşluktan zabıta memuruna geçiş yapmak isteyen adayların 30 yaşını doldurmamış olması gerekiyor. Genel olarak KPSS'den adayların 80'in üzerinde puan alması gerekmekte olup adaylar zabıta memuru olduktan sonra 2 bin 800 - 3 bin lira maaş ile işe başlamaktadır. Uzman çavuş ve polislerin zabıta memuru olması için aralıklarla özel kadrolar açılmakta ve başvurular alınmaktadır.
Editör: TE Bilisim