Koronavirüs nedeniyle infaz düzenlemesindeki çalışmalar hızlandırıldı. Buna göre Adalet ve Kalkınma Partisi daha önce yaptığı çalışmalar için son düzenlemeleri tamamladı.

YÜZDE ELLİ CEZA İNDİRİMİ;

Mahkumlara af gelecek mi diye merak eden vatandaşlar için son gelişmeleri aktarıyoruz. Cinsel suçlar, uyuşturucu ticareti suçları, terör suçları ve kasten öldürme suçları kapsam dışı kalacağı çalışmada 19 Mart tarihinde bir toplantı gerçekleştirildiği aktarıldı. Toplantısının 1.5 saat sürdüğü ve Koronavirüs nedeniyle ceza infaz kurumlarındaki cezasızlık algısının ortadan kaldırılacağı ve 1 ay hapis cezasını alanında ceza evine gireceği bir sistem ortaya koyulduğu ifade ediliyor. 1 ay hapis cezası alan bir kişi 12 gün ceza evinde kalacak. Diğer yandan denetimli serbestlik için şartlarda bazı değişikliklere gidilecek.

İNFAZ DÜZENLEMESİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLER;

Kapsam dışı kalan suçlar haricindeki hüküm cezalarında uygulanan infaz 2/3'ten 1/2'ye indirilecek. Denetimli serbestlik uygulamasına ayrılacaklar için kalan cezanın 5/1'i kadar denetimde süre geçirecek. Kadınlara, hamilere ve yaşlılara özel uygulamalar gerçekleştirilecek. 70 yaş üstü hükümlüler 2 yıl altı kalan cezasını konutta geçirilecek. 75 üstü ceza alanlar ise 1,5 yılını konutta infaz edecekler. Kadınlar için 1.5 yıl doğumun üzerinden süre geçmeden ceza infaz kurumunda cezasını infaz etmeyecek. Bu süre beklenecek.

Bu konudaki gelişmelerden anında haberdar olmak için TIKLAYIN