Ülkemizde bilindiği üzere neredeyse her il kendi toplu taşıma kartını üretmekte ve bu kartları satarak para kazandığı gibi müşterilerinde otobüslere biniş de para ver - al mantığından kurtarmaktadır. Ancak farklı bir şehre gidildiğinde bu kartlar işe yaramadığı için kişinin o şehre özgü otobüs kartını alması gerekmektedir. İşte hükümet bu duruma son vermek için düğmeye bası ve Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemi'nin getirileceğini duyurdu.

Açıklama Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı cephesinden yapılmış olup yurt genelinde konu hakkında tepkilere bakıldığında pek çok kişinin bu uygulamadan memnun olacağına yönelik açıklamalar yapıldığı görüldü.

TÜM İLLERDE TEK KART KULLANILACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan açıklama da Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemi dönemine geçileceği ve tüm yazılımın yerli kişiler tarafından yapılarak entegre edileceği belirtildi. Buna göre yurt geneli tek bir kartın üretilmesi bu kartların ödeme noktasının oluşturulması tüm otobüsler de bulunan kart okuma cihazlarının bu kartı okuyabilmesi gibi sistemlerin ayarlanması bekleniyor.

En kısa süre içerisinde tüm illerde kullanılmak üzere Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemine geçilmesi beklenmektedir. Konu hakkında gelişmeler oldukça kamuoyuna duyurulacak olup İşin Olsa ekibi aracılığı ile bizlerde sizlere bilgi vereceğiz.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ