Yunanistan ve Türkiye arasında  DEPA enerji şirketi davasını Türkiye kazandı. Türkiye bu dava sonucunda Yunanistan'dan 100 Milyon Dolar Tazminat Almaya Hak kazandı. İşte ayrıntılar... 


Enerji Bakanı Taner  Yıldız, “Türkiye 4 yıl önce Yunanistan’ a açtığı tahkim davasını kazandı. Böylece 4  yıl  önce  Botaş ile Yunanistan’ ın DEPA  şirketi arasındaki 100 milyon dolarlık  anlaşmazlık karara bağlanmış oldu. Yunanistan’ ın zor durumda olduğunu biliyoruz. Onlara yardımcı olmak isterdik ama, bizim için ülkemizin çıkarları daha ön planda” dedi.

 

UZUN KUYRUKLAR VAR

Temerrüde düşen Yunanistan Temmuz ayının başında IMF’ye olan 1.6 milyar euroluk borcunu ödeyememişti. Bu yüzden temerrüde düşen ülkede sermaye kontrolü uygulanmaya başlanmıştı. Halk bankalardan günde 60 euro çekebilirken emeklilerin banka önünde oluşturduğu uzun kuyruklar dikkat çekiyor. 

 

320 MİLYAR EUROYU AŞIYOR

Öte yandan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras AB yetkilileriyle yeni bir kurtarma paketi üzerinde anlaştı. 86 milyar euroluk bu paket ile AB Yunanistan’da dev bir fon oluşturdu. Yunanistan’ın toplam dış borcu ise 320 milyar euroyu aşıyor.

Editör: TE Bilisim