Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) Sadi Güven, dün geceden beri çözümlenmeyi, kamuoyuna duyurulmayı beklenen İstanbul seçim sonuçlarıyla alakalı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada YSK verilerine göre Ekrem İmamoğlu' nun 27 bin oy farkıyla önde olduğuna değindi ve Anadolu Ajansı verilerinin farklı olmasına ilişkin ise verileri kendisinden temin etmediğini söyledi. Yapılan açıklamalarla beraber, şuan itibariyle İstanbul' u Ekrem İmamoğlu' nun kazandığı kesin olarak ifade edildi diyebiliriz. Bunun nedeni ise açılmayan sandık sayısı.

EKREM İMAMOĞLU AÇIKLAMA YAPTI

YSK tarafından sandık verilerine yönelik yapılan açıklamalarla alakalı olarak CHP' nin önemli isimlerinden Ekrem İmamoğlu " Bu işin matematiksel kısmı bitmiştir. " ifadelerini kullandı. Açılmayan sandık sayısının 84 olması, buradaki toplam oy sayısının 24 bin olarak ifade edilmesi üzerine, 27 bin oy farkı bulunan Ekrem İmamoğlu' nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu söylemek mümkün. YSK ve Ekrem İmamoğlu tarafından aktarılan bu verilerle İstanbul' un yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

300 BİN GEÇERSİZ OY VAR

İstanbul' da 300 bin civarında geçersiz bir oy miktarı söz konusu. Bu geçersiz oylara ilişkin Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım' ın itiraz işlemleri yürütüp yürütmeyeceği merak ediliyor. 300 bin oyun incelenerek, yeniden oylamaya dahil edilmesi söz konusu olabilir. Eğer bu geçersiz 300 bin oydan yanlışlıkla geçersiz oylar statüsüne dahil edilmiş olanlar varsa, resmi olmayan sonuçlar yeniden şekillenebilir. Şuan için gündeme yansıyan bir gelişme bulunmuyor. Açıklamaları ve gündemi takip edip sizlere ulaştırmaya çalışıyor olacağız.

Editör: TE Bilisim