Yüksek Seçim Kurulu bilindiği üzere seçimlerin yaklaşması ile konu hakkında açıklamalar gerçekleştirmekte ve resmi internet sitesi ya da Resmi Gazete aracılığı ile milletvekili, belediye başkanlığı, belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine katılabilecek olan partilerin isim listesini yayımlamaktadır.

Yüksek Seçim Kurulu YSK tarafından bugün Resmi Gazete aracılığı ile kamuoyuna milletvekili, belediye başkanlığı, belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine katılabilecek partilerin listesi duyuruldu. Ancak son günlerde basında adından sıklıkla bahsettiren İYİ partinin listede olmadığı görüldü. Peki İYİ parti seçimlere katılamayacak mı? Detaylar nedir?

LİSTEDE 9 PARTİ BULUNUYOR!

Genel olarak seçimlere bilindiği üzere onlarca parti katılıyor. Fakat Yüksek Seçim Kurulu YSK tarafından yayımlanan listede İYİ parti başta olmak üzere çok sayıda partinin olmadığı görülmektedir. Yayımlanan liste alfabetik sıra ile Adalet ve Kalkınma Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Halkların Demokratik Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi ve Vatan Partisinin seçimlere katılabileceği ve diğer partilerin 298 sayılı kanunun 14. maddesinin 4. ve 11. fıkraları ile 2820 sayılı kanunun 36. maddesinde öngörülen nitelikleri kazanmadıkları belirlendiğinden dolayı seçim listesine alınmadıkları duyuruldu.

İYİ PARTİ LİSTEDE NEDEN YOK?

Barajı aşabilecek mi, aşamayacak mı sorularının sıklıkla sorulduğu İYİ Partinin listede neden yer almadığına yönelik sonunda partiden konu hakkında açıklama geldi ve yapılan açıklama da İyi Parti birinci kongresini yaptığı 10 Aralık 2017 tarihinden altı ay sonda seçim listesine girebileceği belirtildi.