16 Nisan 2017 tarihi itibari ile Türkiye geneli milyonlarca seçmen sandık başlarından oylarını kullandı. 32 ilde seçim saat 07.00 itibari ile başladı ve diğer illerde ise seçim 08.00 itibari ile başladı. Seçim sandıkları 32 ilde saat 16.00'da ve diğer illerde 17.00'a sandıklar kapatılarak sayımlar başladı.

Yüksek Seçim Kurulundan yapılan açıklama ile mühürsüz zarf ve oy pusulalı oyların geçerli sayılacağı duyuruldu. YSK'nın almış olduğu bu karar pek çok siyasetçinin dikkatini çekti özellikle Cumhuriyet Halk Partisi cephesinden olumsuz yönde yorumlar gelmeye devam ediyor.

CHP SANDIKLARIN YÜZDE 60'INI ŞİKAYET EDECEĞİZ

Cumhuriyet Halk Partisi cephesinden yapılan açıklama ile sandıkların yüzde 60'ına itiraz edeceklerini dile getirerek özellikle mühürsüz oy pusulası ve zarflı oyların kabul edilemez olduğunu beyan ettiler.

İKİ BUÇUK MİLYON GEÇERSİZ OY

CHP kanadından yapılan açıklama da Türkiye geneli iki buçuk milyon geçersiz oyun olduğunu ancak bu oyların geçerli sayıldığını belirterek oy ve zarfların güvenliği, dışarından getirilip getirilmediiğinin bilinebilmesi için mühürsüz zarf ya da mühürsüz pusulalı oyların geçersiz sayılmasını talep etmektedir. Bu konu hakkında Yüksek Seçim Kurulunun araştırmaları sürecek olup her hangi bir sonuca varıldığında ya da değişikliğe gidildiğinde duyuru yapacağız.
Editör: TE Bilisim