Bilindiği üzere Türkiye'de uygulanılması düşünülmekte olan başkanlık seçimi için uzun süredir görüşmeler devam etmektedir. Başkanlık sisteminin referandumda sunulup sunulmayacağı beklenirken mecliste gerekli görüşmeler ve oylamalar yapıldı tüm maddeler oylama ile kabul edildi. Şimdi son sözü halk söyleyecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile referandum'un 16 Nisan 2017 tarihinde yapılması uygun bulunulmuştu. Yüksek Seçim Kurulu referandum da oy kullanacaklara önemli bir duyuru yaptı.

KAYITLI BULUNULAN SANDIKLARDA OY KULLANILIR

Bilindiği üzere referandum da oy kullanacaklar ancak kayıtlı bulundukları bölge de oy kullanabilir. Yani başka bir yerde ya da başka bir şehirde olanlar farklı bölgeler de oylarını kullanamamaktadır.

KİMLİK TAŞIMA MECBURİYETİ

Oy kullanacak olan kişilere pusulanın verilmesi için kişinin yanında mutlaka T.C. kimlik numarasının yazdığı kimlik kartını yanında getirmesi gerekmektedir. Kimliği yanında olmayan kişiler referandum da oy kullanamaz.

OY KULLANMA İŞLEMİ

Buna göre oy kullanacak olan seçmenin evet veya hayır bölümüne damga ile tercih yapması gerekmektedir. Mührün evet ya da hayır'ın tam ortasına değmemesi gerekmekte olup yine evet veya hayır seçeneğine taşmaması gerekmektedir. Mührün taştığı oylar geçersiz sayılacaktır.

BU ŞEHİRLER DİKKAT

Yüksek Seçim Kurulunda yapılan duyuru ile Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde oy kullanacak olan kişilerin 07.00 - 16.00 saatleri arasında oylarını kullanmaları gerekmektedir. Diğer iller de ise seçmenler 08.00 - 17.00 saatleri arasında oylarını kullanabilir.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim