Dünyanın en video paylaşım platformu olan Youtube,360 derece canlı yayın özelliğini aktifleştirdi. Peki youtube'nin yeni çıkarmış olduğu canlı yayın özelliği nedir?


Şirketin yöneticilerinden Neal Mohan bugün sitenin yeni özelliğini tanıttı. 360 derecelik canlı yayın özelliği artık YouTube’a geldi. Mohan’ın açıklaması ise ilginç bir zamana denk geldi. Geçen hafta Facebook düzenlediği F8 geliştiriciler konferansında 360 derece kameraya sahip donanımını tanıtmıştı. Bu kamera Facebook üzerinden canlı yayın yapmaya yarayan bir donanım ancak şu an için hem canlı yayın hem de 360 derece özelliğini kullanamıyor. Video dünyasının iki dev ismi birbirleriyle büyük bir yarışın içerisine girdi. İzleyiciye bambaşka bir video deneyimi yaşatmak. İki platformu da bunu farklı şekillerde ele alıyor.

YouTube için Live 360 içerik insanlar için bugün ile sanal gerçekliğin hakim olduğu bir dünya arasında köprü görevi görecek. Kullanıcının hiçbir şey yapmasına gerek yok. YouTube’da canlı yayın yapmak için akıllı telefonunuzu ya da internet üzerinden servisi açarak yapabilirsiniz. Herhangi bir teknolojiyi satın almak veya işleme sokmak zorunda değilsiniz. Bu Facebook’un Oculus Rift‘i gibi değil. Rift için 600 dolar, Rift çalıştırabilen bir bilgisayar için 1000 dolar harcamak gerekiyor.

Şirket bugün Live360 özelliğini üreticilerin donanımlarına eklemesi için bir API yayınladı. Servis üzerinde 350 dolar ile 17.000 dolar arasında değişen kameralar ile yayın yapılabiliyor. 360 derece video özelliği Mart 2015’te YouTube’a Eylül 2015’te ise Facebook’a gelmişti.