Korana virüs önlemleri ile ilgili olarak alınan tedbirler arasında karantina altına alınan bazı köy ve ilçelerin olmasının yanı sıra aynı zamanda iller arası da seyahat yasağı getirildi. Bu noktada birçok vatandaş tarafından merak edilen konular arasında yol izin belgesini kimler alabilirsorusu yer almaktadır. Konu ile ilgili yapılan açıklamada ise Cumhurbaşkanlığı Dönüşüm Ofisi tarafından sosyal medyada paylaşılan bilgilere göre bu belgenin e-devlet üzerinden kaymakamlıklar ve valiliklere bağlı hizmetler olarak online verilmeye başlandığı açıklanmıştır.

Vatandaşlar, bu belgeyi e-devlet üzerinden nasıl alınacak, kimler bu belgeyi alabilecek ve başvuru süreci nasıl işleyecek konularına ilişkin detaylar ise yavaş yavaş belli olmaya başladı. Bu noktada paylaşılan bilgiler ise haberin devamında yer almaktadır.

Yol İzin Belgesi Nasıl Alınır?

İller arası yolculuklar geçtiğimiz günlerde alınan kararlar ile sınırlandı. Alınan bu kararlar ile birlikte bireyler yolculuk yapmak için artık izin belgesi almak durumunda olup yol izin belgesini kimler alabilir konusu ise merak konusu olmaktadır. Burada adayların bu belgeyi almak için öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-e-basvuru?yeni=basvuru adresi üzerinden e-devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile giriş yapmak suretiyle yapacakları başvurular dolayısı ile gerçekleşecektir. Adaylar açılan bu ekrandan başvuru türünü seyahat izin işlemleri ve belge türü olarak da karayolu izin belgesi seçerek başvurularını yapabilmektedir.

Yapılan başvuru sonucu ise ilk olarak kurula gitmekte ve burada değerlendirilmektedir. Başvurularda bireyler ret ya da kabul cevabı almaktadır. Bu cevaba göre ise onay durumunda ilgili belgenin çıktısı alınarak seyahat etmek mümkündür.

Kimler Bu Belgeyi Alabilir?

İçişleri Bakanlığı koronavirüs tedbirleri kapsamında 81 il valiliğine genelge göndererek seyahat kısıtlaması getirdi. Peki artık iller arsında seyahat için yol izin belgesini kimler alabilirsorusu ise merak edilmektedir. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada bu belgenin tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararı ile sev edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olan, son beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde, kalacak yeri bulunmayan vatandaşların bu seyahat izin belgesine başvuru yapabileceği Cumhurbaşkanlığı Dönüşüm Ofisi tarafından belirtilmiştir.

Editör: TE Bilisim