Corona virüsü sebebi ile üniversiteler eğitimlerine 30 Nisan'a kadar ara vermişti. Eğitimler tekrar ne zaman başlayacak, sınavlar ne zaman yapılacak derken önemli bir açıklama YÖK Başkanı Saraç'tan geldi ve üniversitelerde eğitimin olmayacağı söylendi. Resmi açıklamayı aşağı bölüme bırakıyoruz.

YÖK BAŞKANI AÇIKLADI

YÖK Başkanı Yekta Saraç, ''Bu sene bahar dönemi sadece uzaktan eğitim kapsamında yapma kararı aldık'' dedi.

"Bu sene bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye karar verdik.Uzaktan eğitim, açıköğretim ve dijital öğretimle sunulamayacak program, ders ve uygulamalı dersler yaz aylarında tamamlanacak."

YAZIN ÜNİVERSİTELER AÇIK OLACAK MI?

YÖK Başkanı derslerin yazın tamamlanacağı belirtiliyor buna göre karışıklıkların olmaması için staj dersleri, labaratuvar dersleri, uygulamalı dersler ya da zorunlu dersler gibi adayların online dersler haricinde mutlaka örgün şekilde öğrenmesi gereken derslerin yaz aylarında üniversiteler tarafından verilmesi beklenmektedir. Ancak öğretmenlik bölümlerinde eğitim görmekte olan bahar dönemi  stajlarını yapamıyor bu öğrencilerin durumu ne olacak bilinmiyor.