Yükseköğrenim Kurumundan üniversite öğrencilerine müjdeli haber geldi.!

YÖK 6 GB ücretsiz internet vereceğini duyurdu. Koronavirüs ile mücadele kapsamında uzaktan eğitimlerine devam eden üniversiteleri öğrenciler için yokderlseri.yok.gov.tr adresinden yeni eklenen dersleri platformlar üzerinden sunduklarını açıkladı. Artık bu içeriklere mobil üzerinden de erişilebileceği ifade edildi. Hediye olarak operatörler tarafından tanımlanacak internet kullanımı ile kotalarının dolmaması için önemli bir adım oldu. Uzaktan Eğitime destek kotası 6 Gb internet başvurusu gerekiyor mu?

BAŞVURU YAPILACAK MI?

3 GSM operatöründen; Türktelekom, Vodafone, Türkcell, Altyapısını Türktelekom olan Pocell, PTTCell, Bimcell, Teknocell gibi operatörlerden de YÖK hediye internet kapsamında kullanımlar yapılabilecek.

YÖK Başkanı Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Üniversitelerde okuyan öğrencilerin https://yokdersleri.yok.gov.tr platformundan derslere erişim sağlayabileceği ifade edildi.

Hediye internet kapsamında herhangi bir başvuru yapılıp yapılacağımda dair bir açıklama yapılmazken hangi üniversitelerde okuyanların bu imkandan yararlanacağı açıklandı. Listede Cerrahpaşa Üniversitesinin ismi yer almadı.

HANGİ ÜNVERSİTELER YARARLANACAK;

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTE