Türkiye günlük koronavirüs tablosunda vaka artış hızlarında düşüşler devam ediyor. Son olarak 17 Mayıs tarihli vaka tablosunda vefat eden kişi sayısı 44 olarak açıklandı. 35 bin testten 1368 kişi enfekte olduğu 1825 kişinin ise iyileştiği açıklandı. 8 ilde taziye nedeniyle yeni vakalar yaşanıyor. Taziyeler 8 ilde korona virüsü yaydı.

TAZİYEDE VİRÜS KAPTILAR;

İstanbul, Erzurum, Van, Şanlıurfa, Sakarya, Mardin illerinde vaka nedeniyle il umumi hıfzıssıhha kurulları karantina kararları aldı. Van Edremit ilçesindeki olayda ise Edremit ilçesi Eminpaşa mahallesinde ikamet eden bir kişinin kalp krizi sonucu vefat etmesi sonucu il dışından gelen yakınlarına 14 günlük karantina uygulandı. Sosyal  mesafe kurallara uygulamayan vatandaşların yakın akrabaların bir araya gelmeleri ve sosyal mesafe kurallarına uymamaları sonucu enfekte olan hasta sayısı 12 oldu.

FİLYASYON EKİPLERİ 232 KİŞİYE TEST YAPTI;

İlk olarak 15 Mayıs tarihinde bir kişinin hastaneye başvuru yapması sonucunda filyasyon ekipleri tarafından vaka çevresinde derin araştırmaları yapıldı. Aile fertlerinde yapılan testlerde 12 kişiye daha Kovıd-19 test sonuçlarının pozitif çıktığı açıklandı. Filyasyon ekipleri 232 kişide test yaptı. ABD'de aşı çalışmalar maymunlar üzerinde başarılı oldu. Daha önce virüsün izolasyonunda başarılı olmasının ardından maymunlardaki testler başarılı bir şekilde devam ediyor. Bu konuda gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim