Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ve özel seri olduğu ifade edilen 2500 TL' lik kitabın, 3 saatte tükendiği bildirildi. Raflarda yerini almasıyla beraber, basılan tüm kitapların satıldığı bilgisi aktarıldı. 2500 tl kitap için özel seri olduğu, Atatürk' ü konu edindiği ve Yılmaz Özdil tarafından, kaleme alındığı gündeme yansıdığından beri, çok sayıda ünlü ve vatandaşlar tarafından eleştiri yağmuruna tutulmuş, bir kitabın 2500 lira olması ve özellikle Atatürk temalı bir kitabın bu fiyata satılması çok tepki görmüştü.

3 saatte tükendi, gelir 4 milyon TL

Raflarda yerini almasıyla beraber 3 saat içerisinde tükenen kitaptan, toplamda 4 milyon TL gelir elde edildiği belirtiliyor. 1881 adet satışa çıkarılan ve Yılmaz Özdil tarafından kaleme alınan Atatürk kitabı, 3 saat içerisinde tükenerek bir rekora imza attı. Yüzbinlerce kişi tarafından yoğun eleştiri alan ve özel seri olarak aktarılan kitaba, sosyal medya üzerinde ünlüler tarafından da tepkiler gösterildi.

Atatürk' ün ideolojisine aykırı

Gökhan Özoğuz tarafından da Twitter üzerinden kitaba tepki gösterildi. Satışa çıkarılan kitabın 2500 TL olduğunu, bu kitabın altından mı yapıldığını, Atatürk ideolojisine aykırı olduğunu ifade eden ünlü şarkıcı Gökhan Özoğuz, Twitter üzerinden tepki gösterdi. Tweetinde " 2500 tl ye kitap mı? Yok artık ne o sayfalar altın mı? Yoo. Hmm ne peki ÖZEL SERİ hmmm bari Atatürk ile alakalı olmasaydı. Atatürk duysaydı önce kendi şiddetle karşı çıkardı. İdeolojisine ters bir durum. Ne tezat ne abes! " ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim