12 Mart 2017 Pazar saat: 10.00'da yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavının yapılmasının üzerinden 5 gün geçti ancak YGS başlığı gündemden bir türlü düşmüş değil. ÖSYM, YGS sınavının ardından adaylara uyarıcı şekilde defalarca uyarı yaptı ve şimdi de gündeme silmeyen silgi konusu taşındı.

YGS sınavının bitmesi ile sosyal medya aracılığı ile binlerce adaylar ''silmeyen silgi verdiler'' yorumları ile ÖSYM'ye şikayetlerini dile getirdi ve konunun büyümesi ile Türkiye Büyük Millet Meclisinde YGS'ye giren adaylara verilen silgi konuşuldu.

60 LİRAYA SİLMEYEN SİLGİ

Adaylar YGS'ye girmek için 60 lira ücret ödediler ve YGS'ye bu sene 2 milyon 300 bine yakın aday katıldı. Ancak pek çok aday 60 lira vermesine rağmen ÖSYM'nin silmeyen silgi vermesine tepkilerini gösterdi.

SINAVDA KAÇ FARKLI SİLGİ VARDI!

CHP Milletvekilleri Akif Ekici ile Tur Yıldız Biçer adayların şikayetleri ile birlikte Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın cevaplaması üzerine silgiden dolayı yaşanan zaman kaybının adayları olumsuz etkileyebileceği ve sınavda kaç farklı markada silgi dağıtıldığının cevabını öğrenmek istediler.

Yine Başbakan Binali Yıldırım'ın cevaplaması üzerine YGS'de ki silgilerin silmediğine dair şikayetler iletilerek adayların zaman kaybettiğini ve neden farklı araç ile gereçlerin kullanıldığının cevabı öğrenilmek istendi.

Önümüzde ki günlerde milletvekillerinin soru önergesi ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Başbakan Binali Yıldırım'ın YGS'deki silgi sorununa cevap vermesi beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim