Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile 12 Mart 2017 tarihinde yapılacağı duyurulan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'ye yurt genelinde 2 milyon 300 bine yakın aday katıldı. Adaylar sınav salonunda 160 dakika boyunca ter döktü ve 10.00'da başlayan sınav 12.40'a kadar sürdü.

Sınav salonundan kimi adaylar mutlu ayrılırken kimi adaylar gözyaşları ile ayrıldı. İşte 2 milyon 300 bine yakın adayın girdiği YGS sınavında yaşanan mağduriyetler.

OKUL SIRALARININ KAZINMIŞ OLMASI

Sınav sonunda yorum yapan pek çok aday sınav sıralarından şikayetçi gibi görünüyor. Buna göre pek çok aday özellikle meslek liselerinin sınav sıralarının orada okuyan öğrenciler tarafından kazındığı ve bu yüzden optiklerinin neredeyse yırtılma seviyesine geldiğini belirten adaylar bulunmaktadır.

SIRALARA SIĞAMAYAN ADAYLAR

ÖSYM bilindiği gibi başvurularda adayların boy ve kilo bilgilerini alıyor ancak pek çok aday sınav belgelerinin kilo ve boya göre yapılmadığını belirterek özellikle boyu büyük adaylar ilkokul sıralarında zorlandığın dile getirmektedir.

09.45 SÜRE KOŞULU

Bilindiği gibi bu sene ÖSYM adayların 09.45'ten sonra salona alınmayacağını belirtti ve bu sebepten dolayı çok sayıda aday kuraldan haberi olmadığı için sınava girmedi.

GÖZETMENLERDEN ŞİKAYETÇİ OLAN ADAYLAR

Yine YGS'ye girip yorum atan pek çok adayın sınav salonunda görevli olan gözetmenin topuklu ve sert tabanlı ayakkabılar giydiği için yürürken ''tak, tak'' şeklinde ses çıktığı ve bu sebepten dolayı sınava konsantre olmadığını belirtmektedir.