Bilindiği gibi ülkemizin ilk yerli otomobili ünvanında bulunan Devrim için 1961 yılında Dönemin Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel'in talimatıyla Eskişehir’de 129 gün içerisinde üretildi. Seri üretim ve yerli otomobil yaygınlaştırılamadı. Bugün bu rüyanın gerçeğe ulaşması için yeni bir atak geldi. Geçtiğimiz haftalarda Başkan Erdoğan sunum ile yerli otomobili TOGG'u duyurdu.

Yerli otomobil TOGG'un üretilip yollara çıkmasına 2 yıl kaldı. Bursa ilinde kurulacak fabrikada seri üretime başlanacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve bir çok vatandaş şimdiden ön sipariş için sıraya girdi. Peki ön sipariş ücreti ne kadar? Beklenenden ucuz olduğu bir gerçek.

175 BİN TALEP OLDU;

Başkan Erdoğan geçtiğimiz günlerde ön siparişleri aldık demişti. Ne kadar sipariş olduğu belli oldu. Yeli otomobil'in yılda üretimi kadar ön talepler olduğu ifade edildi. Buna göre şuanda 175 bin adet otomobil ön sipariş talebi oluştu.

ÖN TALEP ÜCRETİ 30 İLE 40 BİN TL

2020 TOGG projesi için elektrikli araç 2 farklı model tanıtılmıştı. Bunlardan bir tanesi SUV ve sedan modelleri olacak. Sabah Gazetesinde yer alan habere göre yeni aracın ön talep ücretlerinin 30-40 bin tl olacağı ifade edildi.

4323 PERSONEL ALINACAK;

Bursa Genmlik ilçesinde kurulacak olan 22 Milyar liralık yatırım ile rekor sayıda personel istihdam edilecek. Resmi Gazetede açıklanan karara göre 4 bin 323 personel alımı yapılarak bu projede görevlendirilecek. Bu personellerin 300 kişisi nitelkli personel kadrosunda olacak.

İŞİN OLSA