İstanbul Bilişim Vadisi bugün önemli bir tanıtıma imza attı. Yapılan tanıtımda Türkiye'nin yerli otomobili TOGG görenleri kendine hayran bıraktı. Yerli otomobil ilk kez kamuflajsız bir şekilde resimleri ve tasarımı görücüye çıktı. 

Akıllı otomobil olarak sunacağı teknolojik imkanlar ve muhteşem tasarımı görenleri kendine hayran bırakırken, ilk kez görücüye çıkan TOGG'un yollara çıkması için 2022 yılına kadar beklemek gerekli olacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katlımı ile yapılan tanıtımda, Türkiye’nin Otomobili Giriş Grubu tanıtımında kabine üyeleri TOGG hissedarları, TOBB Başkanı ve çok sayıda katılımcıda yer aldı. TOGG Ceosu olan Mehmet Gürkan Karakaş yaptığı açıklamalarda oyunun kuralları değişiyor dedi. Büyük firmaların yerine müşteriyi tam merkeze alarak başarılı olanların kazanacağını ifade eden Karakaş, yerli otomobilin tanıtımını gerçekleştirdi. 

Bursa'da üretilecek olan otomobilin şarj özelliğinde 30 dakikadan daha az bir sürede şarj edilme özelliği olacak. 300 ve 500 üeri kilometre menzile sahip olacak olan otomobilde ev, office ve yol üzerindeki şarj istasyonlarında şarj edilebilecek. 

Yerli otomobil TOGG, sedan ve Suv modelli ile görücüye çıktı. Renk özelliklerinde ise beyaz ve kırmızı renklerde olacak. Fabrikası ise Bursa’da bulunan TSK arazisi üzerinde kurulu olacak. 2022 yılından itibaren yollarda olacak yerli otomobilin resimleri ise şu şekilde;

Editör: TE Bilisim