Türkiye bilindiği üzere uzun süredir beklenen gelişmeyi kamuoyuna duyurarak yerli otomobil üretimine başlayacağını belirtmişti. Buna göre yerli otomobilin fabrikası için temel atma törenleri, detaylarının görüşmeleri hakkında çalışmalar devam ederken bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından sosyal medya üzerinden kamuoyuna duyuru yapıldı ve batarya hakkında bilgi verildi. Peki Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank neler söyledi.

Bakan Nasıl Bir Açılama Yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank resmi sosyal medya hesabından "Türkiye'nin Otomobili'nin batarya modülü ve paketi, Farasis ile birlikte Türkiye'de üretilecek. Böylece, batarya teknolojilerinde ülkemizde yeni kabiliyetler oluşacak, dışa bağımlılık azalacak ve mobilite ekosistemi hızla gelişecek. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Hızlı Şarj Özelliği

Yerli otomobil TOGG bilindiği üzere elektrikli olacak ve kendisini diğer elektrikli araçlardan ayıran en büyük özelliği ise hızlı şarj desteği olacak. Bu konu hakkında görüşmeler halen devam ederken bataryanın Farasis ile birlikte üretileceğini verilmesi ve batarya üretiminin de Türkiye'de üretileceğinin açıklanması mutluluk kattı. Öyle ki bataryanın yurt dışında üretilebileceğine yönelik bazı asılsız haberler ortalıkta dolaşıyordu ve Bakan Varank tarafından Farasis ile bataryanın Türkiye'de üretileceği bilgisi verilmesi kafalarda ki soru işaretlerini kaldırdı.