Polis Meslek Eğitim Merkezi 19. dönem Polis Özel Harekat alımlarında toplam 285 bin aday başvuru yaptı. Yoğun ilginin gösterildiği PÖH alımlarında kadınlar için bin kişilik kontenjan ayrılması beklenirken bayanlara hiç kontenjan ayrılmadı ve 10 bin kişilik alımların tamamı erkek adaylar için yapıldı.

19. dönem alımlarında adaylar fiziki yeterlilik sınavlarına girdi ve mülakatlar halen sürüyor. Ortalama olarak 10 bin kişilik PÖH aday grubunun POMEM'de Nisan ayı gibi eğitimlere başlaması beklenmektedir. Peki yeni alımlar ne zaman yapılacak.

MARTTA YAPILIR DENİLİYORDU

Sosyal Medya da bundan önce ki aylarda yine PÖH alımlarının Martta tekrar yapılacağı belirtilmekteydi. Fakat mülakatların geç başlaması ve fiziki yeterlilik sınavların uzaması ile alımlar Mart ayında yapılmayabilir.

Mülakatların tamamlanması kazanan adayların ilan edilmesi ve eğitimin başlaması ile Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı yeniden Polis Özel Harekat alımı yapabilir.

NİSAN AYINDA YAPILIR MI?

PÖH mülakatlarının ilan edilmesi ve eğitimlerinin başlaması ile adayların Nisan ayında POMEM kapsamınad eğitimlere başlaması beklenmektedir. Eğitimlerin başlaması ve üzerinden biraz zaman gemesi ile referandumdan önce ya da Nisan ayının sonu Mayıs ayının başı gibi yeniden alım ilanı kamuoyuna duyurulabilir. Tabi bu süreler farklılık gösterebilir ancak terör operasyonlarının devam ettiği için kesinlikle PÖH alımlarının yapılacağı bekleniyor.

Kadınlara kontenjan ayrılıp ayrılmayacağı konusunda ise kesin bir bilgi yok. Fakat 19. dönem alımlarında kadınlara hiç kontenjan ayrılmadı bu sebepten dolayı 10 bin kişilik bir alım yapılırsa en az bin kişilik kadınlara kontenjan ayrılması bekleniyor
Editör: TE Bilisim