Ülkemizde bilindiği üzere Nisan ayında pik yapan korona virüsü maalesef Kasım ayında yeniden pik yaptı. Gelen son dakika bilgilerine göre en yüksek vefat sayısına ulaşıldığı belirtilirken günlük vakalar 5 binin üzerine çıkmaya başladı. İçişleri Bakanlığı genelgesi ile an itibariyle beraber yasaklar ve tedbirler başladı. Sizler için yasaklar ve tedbirlere yönelik detaylı bilgileri yeniden paylaşıyoruz.

Gelen Yasaklar

Sinemalar 31 Aralık tarihine kadar kapalı olacak. Kavhehane, kıraathane, çay bahçeleri, oyun salonları, halı sahalar ise ikinci bir emre kadar açılmayacak.

Spor müsabakalarına artık seyirci alınmayacak ve yoğun alanlarda yine sigara içme yasakları devam edecek. Uymayanlara para cezası kesilecek.

Restoran, lokanta, kafetarya, pastane, kafeler ise saat 10.00 - 20.00 tarihleri arasında sadece paket servis ya da gel-al şekilde hizmet verecek. Onun haricinde içeride yemek yemek, çay içmek, oturmak yasaklanacak.

Restoran ve lokantalar akşam 20.00'dan açık olabilecek ancak sadece online internet sitelerinden, mobil uygulamalarından ya da telefon ile sipariş verilecek. Çalışanlar evlere paket servis götürecek.

AVM, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri 10.00 - 20.00 saatlerinde açık kalacak diğer saatlerde açık olmayacak.

Şehirler arasında ki yol güzergahlarında bulunan dinlenme tesislerinde yeme içmeler muaf tutulacak. İkinci bir farklı karar verilmediği sürece burada çalışmalar devam edecek.

Hafta sonları saat 10.00 - 20.00 arasında sokağa vatadaşlar çıkabilecekken bu saatlerden sonra kimse sokağa çıkmayacak. Sokağa çıkanlara para cezası kesilecek. 65 yaş üstü ile 20 yaş altındaki vatandaşlar ise haftanın yedi günü sadece belirli saatler içerisinde sokağa çıkabilecektir.

Editör: TE Bilisim