Hükümet tarafından ülkenin en önemli sorunlarından birisi olan işsizliğin çözülmesi için çalışmalar geliyor. Yapılan çalışmalar ile teşvik ve istihdam sağlanarak işsizliğin kontrol altına alınması ve minimum seviyeye indirgenmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda hazırlanan yeni teşvik paketi ile kadınları sevindirecek. Çünkü kadınların iş hayatında daha etkin biçimde yer almaları için çocuk bakım desteği verilecek.

KADINLARA 400 TL ÇOCUK BAKIM DESTEĞİ!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmalarda teşvik desteğine değinmişti ve bu konuda çalışmaların sürdüğünü ifade etmişti. Kadın istihdamın önemine değinen Bakan Sarıeroğlu, yeni teşvik planını açıkladı.
Kadınların İş Hayatında Yer Almaları konulu bir toplantıda söz konusu teşvik paketini açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, kadınların üretimde daha etkin olmasına yönelik yaptığı açıklamada;
"İş başı eğitim kurslarına katılan kadınların 2 - 5 yaş arasındaki çocukları için 400 TL bakım desteği vereceğiz" demişti.

Uygulamanın ne zaman başlanacağı hakkında net bir bilgi verilmeyen konuşmada projeye kısa sürede başlanacağı ifade edildi, ancak bu konuşmaların ardından erken seçim kararı alındı.
Projenin işleme girmesi ile siz değerli okuyucularımıza İşinOlsa.com ekibi olarak bilgi vereceğiz. Takipte kalın!

İŞİNOLSA.COM