Bilindiği üzere geçtiğimiz sene yapılan referandumda evet oyunun çıkması ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kabul edildi. Buna göre yeni sistem ile pek çok alanda değişiklikler yapılacak iken bakanlıklarda da değişikliğin yapılması gündeme gelmekteydi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin çıkarılması ile birlikte 7 bakanlık kaldırılacak ve 7 bakanlığın ise ismi değiştirilecektir. Peki hangi bakanlıkların ismi değiştirilecek ve hangi bakanlıklar kaldırlacak?

YAPILACAK DEĞİŞİKLİKLER

Buna göre A Haber'in yaptığı haber detaylı bir şekilde incelendiğinde belirtilen bakanlıkların isminin değiştirileceği öğrenildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı - Aile ve Toplum Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı - Sanayi ve Bilim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı - İş Hayatı ve Güvenliği Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı - Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı - Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı - Orman, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı - Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı olacak.

Peki hangi bakanlıklar kapanacak? Buna göre bakanlıklar kapanmayacak sadece görevleri diğer bakanlıklara bağlanacak ve bu sayede 7 bakanlık kapanmış olacak. Bu bakanlıklar Avrupa Birliği Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ise farklı bakanlıklara bağlanarak kapanmış olacak. Yeni gelişmelerin yakın zamanda kamuoyu ile paylaşılması beklenmektedir.