İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğüne kadın ve erkek polis alımları yapılacak. Buna göre aday belirlemede yapılan sınav ve testlerden bir tanesi de fiziki yeterlilik testi için parkur sınavı gerçekleştirilecek. Polis Akademisi Başkanlığı parkur sınavı değişiklikleri sonrası 2020 yılında polis alımlarına başvuru yapacak adaylar parkur sınavındaki değişiklikleri merak etmekteler.

7 bin polis alımında 105 bin aday rekor sayıda başvuru yaptığı açıklandı. 700 kadın 6 bin 300 erkek polis memuru Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev alacak.

PARKUR DEĞİŞİKLİKLERİ;

Polis Akademisi parkur testindeki kuralları açıkladı. Yapılan değişikliler adayların seçim aşamasındaki sınavda bazı değişikliler yapıldı. Kadın adayların parkur bitirime süresinde 2 saniye azaltıldı. Buna göre 7 istasyondan oluşan parkurun ağırlık taşıma bölümünde mesafe arttırıldı. 16 metre olan mesafe değişikliklerinden bir tanesi de sağlık topu taşıma alanında 8 metre oldu. Engel geçme alanında ise bir tane daha engel eklendi ve adayların 5 engel geçmeleri gerekmekte. Sıçrama tahtasında ise 1 tane daha eklendi. Polis adaylarının daha önceki sınavlara oranla daha fazla çaba göstermeleri gerekli olacak.

Polis alımlarına yoğun ilgi gösteriliyor. POMEM, PAEM, PMYO kadın ve erkek PÖH alımlarının yanı sıra Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımlarında da fiziki yeterlilik testleri yapılıyor.

Parkur sınavı ile ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.

İŞİN OLSA