Başkan Erdoğan bakanlar kurulu toplantısı sonrası olusa sesleniş konuşması yaptı. Yeni normalleşme adımları kapsamında 9 Haziran 2020 Bakanlar Kurulu kararlarının tamamı belli oldu. Buna göre düğün salonları sinema salonları tiyatro ve gösteri yerleri ne zaman açılacak sorusu en çok sorulan sorular arasında yer almaktaydı! Bugün açıklama gelmeyen diğer bir soru ise internet kafeler ne zaman açılacak? Bu konuda ile diğer haberlerimizi takip edebilirsiniz. Buna göre yeni normalleşme kapsamında alınan kararlardan bazı önemli başta şu şekildedir;

YENİ NORMALLEŞME KARARLARI;

Başkan Erdoğan açıklamalarında çalışanların ve emeklilerin daha rahat etmeleri için devletin elini taşın altına koyacağını ifade etti.

Diğer bir açıklama ise 25 yaş altında bulunan gençlerin istihdamına yönelik oldu. Buna göre 25 yaş altında bulunan gençlerin istihdamına yönelik olarak beceri ve deneyim kazanmalarının temini devlet tarafından gerçekleştirileceği müjdesi verildi.

Ekonomi başlıklardan bir tanesi de kısa çalışma ödeneğinin ödenmesi ve ücretsiz izine ayrılan çalışanlara yönelik oldu buna göre normalleşme desteği verilecek.

18 yaş altındaki gençlere sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Bu kişiler ancak Ebeveynler ile birlikte dışarıya çıkabilecektir.

65 üstü kişiler için sokağa çıkma yasağı kısıtlamasında bir serbestlik getirildi.

Coronavirus covid-19 tedavisinde kullanılan favipiravir ilacın Tübitak'ta ki bilim insanları tarafından kendi sentezle üretmeyi başardığı müjdesi geldi.

Son 3 yılda 3 buçuk milyon aileye karşılıksız yardımda bulunduk açıklaması yapıldı.

Nikah salonları 15 Haziran tarihinden itibaren açılacak.

Düğün salonları için 1 Temmuz 2020 tarihinde bir tüm kurallara uymak şartıyla açılacağı açıklandı.

İŞİN OLSA