Ülkemizde hala devam etmekte olan Koronavirüs can almaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Mart ayında gelen virüs etkisi hala sürüyor. Ciddi bir şekilde ilerleyen virüs için yeni önlemler kapıda. Bu kapsamda Kabine toplantısı yapılacak. Cumhurbaşkanlığı emrinde Bilim Kurulu ile yapılan Kabine toplantısından hangi kararlar çıkacak? yeni kısıtlamalar geliyor mu? Virüsün seyri nasıl ilerliyor? tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

HAVA SAYILARI 4 KAT ARTTI!

Bayram öncesi 5000 altında seyir eden Koronavirüs etkisi devam ediyor ve çıkan vaka sayıları ile durum 4 kat daha arttı. Bu yönde 27 Temmuz 2021 tarihi ile paylaşılan koronavirüs tablosuna göre 19.761 Vaka sayısı ile durumun ciddiyeti arttı.

YENİ KISITLAMALAR MI GELİYOR?

Bugün yapılacak olan Kabine toplantısı ile yeni kısıtlamaların gelmesi gündem de. Yeni vakaların %95 i Aşı olmayan kişilerden oluşmakta. Özellikle Aşı olmayanlar için kısıtlamalar gelmesi muhtemel. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca her seferinde Aşının önemini duyurmakta ve aşı olmayanlar için yeni kısıtlamalar gelebilir.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

28 Temmuz 2021 tarihi ( Bugün ) yapılacak olan kabine toplantısı Sağlık Bakanlığı Başkanlığında 16:30 itibari ile Video Konferanslı olarak başlayacak ve toplantının 18:00 itibari ile bitmesi bekleniyor. Sonuçlarında 18:00 dan sonra duyurulması beklenmektedir.

YENİ KISITLAMALAR HAKKINDA NE DÜŞÜYORSUNUZ? YORUMLARA YAZINIZ TARTIŞALIM