İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerine devam etmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere polis öğrencisi alımı gerçekleştirmektedir. Buna göre alım ilanları kamuoyuna Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile duyurulmaktadır.

Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile geçtiğimiz sene 19. dönem POMEM alımında duyurulan ilan da en az lise mezunu, KPSS şartsız En Az Lise Mezunu Polis Özel Harekat PÖH alımı yapılmıştı. Dün kamuoyuna yansıyan haberler ile PÖH alımının KPSS şart aranarak yapılacağı belirtilmişti fakat bu düzenlemelerin farklı bir kanuna ek olarak eklendiği öğrenildi.

KPSS ŞARTSIZ EN AZ LİSE MEZUNU PÖH ALIMI

Buna göre 29 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan bildiriye göre en az lise mezunu KPSS şartsız, PÖH alımı yapılabileceği görülmüştür. Bu durumda KPSS şartı olmadan ve en az lise mezunu şartı aranmaya devam ederek Polis Özel Harekat PÖH alımı yapılmaya devam edebileceği görülmektedir.

Yeni çıkarılan KHK kararı ile KPSS şartının getirildiği düşünüldü fakat bunun farklı bir kanuna ek olarak eklendiği anlaşıldı yani 29 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete'de yer alan PÖH alımındaki en az lise mezunu ve KPSS şartsız PÖH alınabilir maddeleri halen devam etmektedir. Elbette son söz Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından söylenecek olup ilanlarda istenilirse yine KPSS şartı aranabilir ancak yoğun başvurunun gelmesi için KPSS şartının aranmayacağı tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilisim