İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü EGM ihtiyaçları doğrultusunda her sene polis alımı gerçekleştirmekte olup bilindiği üzere 2019 yılından beklenenden daha az kadro verildi. Polis Özel Harekat alımı için sadece kadınlara 500 kişilik atama yapılırken, POMEM'e 7 bin kişilik kadro verildi. Buna göre en çok rağbeti olan polis özel harekat PÖH sınıfı için 2020 ve 2021 yılına atama yapılır mı, yapılırsa yeni döneme kaç Polis Özel Harekat alımı yapılır mı?

Alım Yapılmayabilir Denilmişti

Geçtiğimiz sene bilindiği üzere Polis Özel Harekat PÖH gibi seçikin sınıflar için sadece meslek içinden istekli adaylara yönelik alımların yapılabileceği ve açıktan PÖH alımı yapılmayabileceğine yönelik bilgiler verilmişti ancak yeni dönemde korona virüs işlevi değiştirebilir.

Korona virüs sürecinde en çok yorulan ve virüs ile karşı karşıya olan meslek gruplarından birisi de Polis Özel Harekat PÖH sınıfıdır. Öyle ki sürekli halk ve olay ile personeller iç içe olduğundan dolayı sıklıkla korona virüs geçirebilmekte ve yine virüs sebebi ile emekliye ayrılan personel sayısında da artışın olduğu ön görülmektedir. Bu gibi sebepler doğrultusunda bu sene yeni dönem için yine PÖH alımının yapılabileceği tahmin ediliyor.

Uzun Süredir Atama Yok

Polis Özel Harekata alımı için çok önceden bir kere ilan çıkmış ve 300 bine yakın aday tarafından müracaat yapılmıştı. Bu alım sonrasında sadece kadınlara özel geçen sene ilan çıktı ve başka bir ilan yayımlanmadı. Uzun süredir atama ilanının gelmemesinden dolayı 2020 ya da 2021 yılı için yeni döneme Polis Özel Harekat PÖH alımı beklenmektedir.

FACEBOOK GRUBUMUZ KURULMUŞTUR. SESİNİZİ DUYURMAK İÇİN BURADAN GRUBUMUZA KATILIN!