Kamu kurumlarında görev alan  ve yeni doğum yapmış kadın memur personellerin hem görevlerinden bu süre zarfında ayrı kalmayıp maaşlarını tam olarak alabilmesi hem de yeni doğmuş olan bir bebeğin anne sütünden ve şefkatinden ayrı kalmaması için kadın memurlarına ve onların eşlerine izin verilmektedir. Hükümet tarafından sağlanan iş kanularına göre kadın personeller doğumlarına az bir süre kala ya da doğumlarından daha sonra doğum izni alarak belli bir süre işlerinden uzak kalabiliyorlar. Bu belli süreyi nasıl kullancağı ise kadın memurlara kalmış durumda çünkü doğumdan önce kullanılan izin süresi doğumdan sonra da üstüne ekleyerek artmaya devam etmektedir. 

Yeni çıkan kararlardan biride kadın memurlara doğumdan sonra saatlik izin verilmiş olmasıdır. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan detaylı açıklamaya göre bebek gelişimin doğru bir şekilde devam edebilmesi için bebek doğduktan sonra en az altı ay botunca bebeklerin emzirilmesi için ilk 6 ay mesai içerisinde üç saat daha sonra ise ikinci altı ay için ise bir buçuk saat annenin hem emzirme hemde bakım izini verillmesi sağlanmaktadır. 

ANNELERE SAĞLANAN DOĞUM İZNİ BABAYADA VAR

Hükümet taraından alınan kararlar doğrultusunda bebek doğduktan sonra anneye 1 yıl boyunca mesai saatleri içerisinde saatlik izin verilmektedir. Annelere verilen bu izin ile birlikte bebeğin babasına ise bebek doğduktan sonra kullanabilmesi için 10 günlük babalık izni sağlanmaktadır.