15 Temmuz darbe akşamında yaşananların ardından bugüne kadar toplam 8 KHK yayımlandı. Her ihraç kararnamesinde memurların isimleri yayımlanarak Fethullahçı Terör Örgütü ile bağlantılarının bulunduğu için görevden uzaklaştırıldıkları ya da ihraç edildikleri yayımlandı. Son yayımlanan ihraç kararnamesinin ardından yaklaşık olarak 2 aya yakın zaman geçti ancak yeni bir KHK henüz yayımlanmadı. Görevden uzaklaştırılan memurlar hakkında yapılan işlemler devam edilirken bazı memurlarında görevden ihraç edildiği biliniyor ancak bu konu hakkında her hangi bir yayımlanmış KHK bulunmuyor.

Yeni KHK Yayımlanabilir Mi?

Basında ve sosyal medya da yakın zamanda yeni bir ihraç kararnamesinin Resmi Gazete aracılığı ile yayımlanmasının beklendiği söyleniyor. Ancak konu hakkında henüz net bir açıklama yok. Bundan önce ki yayımlanan KHK ile şu anki gün arasında 2 aya yakın bir süre geçti. Söz konusu süreçte FETÖ/PDY ve diğer örgütlere yakınlığı tespit edilen kamu personelleri hakkında işlemler yapılmaya devam ediyor.

Yakın bir zamanda KHK yayımlanırsa bunun en çok FETÖ örgütü yerine PKK örgütü yandaşları için yayımlanacağı biliniyor. Bilindiği gibi FETÖ/PDY örgütlerine yanı sıra kamuda PKK/PYD gibi örgütlerine yakınlığı tespit edilen memurlarda ihraç edildi. Şu anki yazıların yorumlar ve yapılan açıklamalar tamamen tahmin üzerine yani her hangi bir gerçeklik payı olmayabilir. Gelişmeler olursa sizleri bilgilendireceğiz.
Editör: TE Bilisim