Balıkesir Kuva-yi Milliye Meydanında askerlik yasası ve düzenlemesi ile ilgili önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kalıcı bedelli askerlik uygulamasının getirileceğini açıkladı.

ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Askerlik çağında bulunan adaylar için heyecan uyandıran gelişmelerin ardından bedeli askerlik için ücretin ne kadar olacağı hakkında sorular sorulmakta. Bugün Hürriyette yer alan habere göre ödenecek ücret için dövizle askerlik uygulamasının baz alınabileceği belirtildi. Buna göre 2 Bin Euro üzerinde bir ücret belirlenebileceği ifade edildi.

2018 yılında bedelli askerliğe rekor sayıda başvurunun yapılması ardından adaylar dönemler halinde 21 günlük temel eğitimlere alınmaya devam ediyor. Sistemli hale getirilerek herkesin başvuru yapabilmesi imkanın getirileceği yeni uygulamadaki düzenlemede cep harçlıklarının arttırılması, sosyal sigorta imkanlarının getirilmesi bazı meslek gruplarının askerliğinin kariyerini etkilemeyecek şekilde yapabilmeleri gibi çalışmalar için detaylar belli olduğunda aktarmaya devam edeceğiz. Gelişmelerden anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim