Bedelli askerlik sürecinden sonra gündeme gelen ve profesonel ordu olarak çoğu haber platformunda yer alan askerlik sistemi düzenlemesi konusunda, çalışmalar tüm hızıyla devam ediliyor. Gündeme yansıdığı ilk andan itibaren, Cumhurbaşkanı Erdoğan' a çalışmalarn yapılıp sunulacağı ifadeleri kullanılan yeni askerlik sistemi için, detaylar ortaya çıktı. Askerlik sistemiyle alakalı merak edilen süre, temel eğitim, işleyiş ve diğer kriterlere haberimizde değineceğiz. Askerlik sistemindeki bu düzenlemeyle alakalı gündeme yansıyanlar, ihtimaller ve çalışmalara dair bilgilendirmeler şöyle:

Askerlik süresinin minimum 1 ay olması

Temel askerlik eğitimi olarak adlandırılan asgari askerlik süresinin 1 ay olacağı ifade ediliyor. Şuan gündemde 1-3-6-9 ay gibi farklı rakamlar üzerinden konuşulsa da en son yapılan çalışmalarda 3 ay olduğu aktarılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan' a bu çalışmaların sunulduğu bilgisi de verilmişti. Çalışma ve planlamaları inceleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın bu süreyi uzun bulduğu, kısaltılması gerektiği yönünde talimat verdiği aktarılıyor. Milli Savunma Bakanı ve bakanlığın bu konuda çalışmalara yeniden başladığı, askerlik süresinin kısaltılması noktasında bir takım çalışmaların daha yapılmasının ardından tekrar Cumhurbaşkanı Erdoğan' a sunulacağı ifade ediliyor. Yeni çalışmada da bu sürecin 1 ay olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Bu noktada eğer temel askerlik süresi 1 aya indirilirse, bedelli askerlik uygulamasının düzenli hale getirilmiş bir şeklinin karşımızda olacağını söylemek mümkün. Bu yönde bir düzenlemenin gelmesi askerlik süresi için minimum 1 ay ve sonrasında asgari ücret ödeyerek askerliğin yapılması anlamlarına gelecek. Böylelikle, parasını veren kişiler 1 aylık temel askerlik eğitiminin ardından, kalan aylara para ödeyerek askerliklerini tamamlamış olacak.

Askerlikle alakalı tüm gelişmeleri ilk siz öğrenmek isterseniz isinolsa.com mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.