Yeni gelen bilgiler doğrultusunda tek tip askerlik sisteminin bu hafta içerisinde Türkiye büyük millet meclisinde görüşülüp tartışılması planlanıyordu ve birçok asker bu yasanın onaylanıp yürürlüğüne girmesini dört gözle bekliyordu ancak beklenen olmadı.

Türkiye büyük millet meclisi ( TBMM)'nin tek tip askerlik ve bedelli askerlik yasasının görüşülme tarihini 10 Haziran 2019'a sarkıtıldığını açıkladı. Bu haberin gelmesi ile birlikte sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiren askerler ve bedelli askerlik yasasını bekleyen adaylar popüler olmayı başardı. Tepkilerini sosyal medyadan göstererek seslerini yetkililere ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a duyurmaya çalışıyorlar...

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ NE ZAMAN TBMM'de GÖRÜŞÜLECEK?

TBMM'de milletvekilleri yeni haftaya torba yasa teklifini görüşme ile başladı. Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Komisyonundan geçen yani onay alan yeni askerlik sistemi ile ilgili yasanın görüşülüp onaylanması ise bu hafta TBMM Genel Kurulunda görüşülecekti ancak durum son anda değişerek tarihin ileriye atıldığı açıklandı. Yeni askerlik sistemi yasası için askerler 10 Haziran 2019 tarihine kadar beklemek zorunda kalacaklar.

ASKERLİK ONAYI VERİLİR Mİ?

10 Haziran 2019 Pazartesi tarihinde TBMM Genel Kurulunda görüşülmesi planlanan yeni askerlik sisteminin milletvekillerinin onayından geçmesi bekleniyor ancak bazı milletvekilleri yeni askerlik sistemi yasasının çıkmasına karşı. Oy çoğunluğu olursa yeni askerlik sistemi ile birlikte askerlik 12 ay olan askerlik 6 aya düşecek ve bedelli yasası için belirtilen rakam değişmez ise 30 bin lira civarında olacak.