Birçok kişi tarafından merakla beklenen yeni askerlik sistemi geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmesi ile gündeme gelmişti. İkili görüşmede Hulusi Akar, yeni askerlik sisteminin nasıl olacağı hakkında Başkan Erdoğan’a bir sunum gerçekleştirdi. Sunum sonrası ilk detaylar ise şu şekilde. 

Öncelikle kararlaştırılan değişikliklerden ilki uzun ve kısa dönem ayrımının ortadan kalkması olarak ifade edildi. Tek tip askerlik sistemi şeklinde uygulanacak. Zorunlu temel asgari dönem 1 ay ile sınırlı olacak ve Lise ve alt dengi mezunu gençler 1 ayın sonunda 5 ay daha askerlik yapacak ve isterlerse bu 5. ayın sonunda isterlerse 6 ay kadar sözleşmeli olarak görev yapabilecek. Aynı zamanda bedelli askerlik kalıcı olarak getirilecek ve yeden astsubaylık rütbesi gelecek.

Başkan Erdoğan, yeni askerlik sistemi hakkında 23 Haziran seçimlerinden önce yürürlüğe gireceğini ifade etmişti. Bu ifadenin akabinde 27. Dönem Milletvekili İsmail Kaya son dakika açıklaması ile yeni sistemin Başkan Erdoğan’ın onayından geçtiği söyledi ve Pazartesi günü ise TBMM Genel Kurulu’nda oylamaya sunulacağını ifade etti. Kaya: Birçok değerli gencin bu konu hakkında merakla beklediğini

ifade etti ve bu konu hakkında Pazartesi yasa teklifinin genel kurula geleceğini sözlerine ekledi.  Yeni sistemin meclis onayından geçmesi ile birlikte Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğü girmesi bekleniyor. 
 

Editör: TE Bilisim