Milli Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalara göre yeni askerlik sisteminin detayları belli olmaya başladı. Bu sisteme göre bedelli askerlik daimi hale gelecek ve askerlik yapmak isteyen kişilere 600 TL'ye kadar maaş verilecek.

 Ayrıca askerlik yapan kişiler bakanlık tarafından sigortalanacak askerlik süresi boyunca Ailesi destek görecek ve teskere sonrasında işe girme konusunda bu kişilere kolaylık sağlanacak. Yeni askerlik ile ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz

Askerlik hizmetini yerine getiren kişiler bu hizmet boyunca sigortalı olacak. Ayrıca yükümlü olan kişiler 600 liraya kadar maaş alacak gençler askerdeyken ailelerine destek sağlanacak askerler vazifelerini tamamladıktan sonra yani askerlik bitiminde iş bulmaları konusunda devletten yardım alacak.

KISA DÖNEMDE FAKÜLTE ŞARTI KALKIYOR

Kısa dönem askerlik yapmak için 4 yıllık fakülte bitiren ya da askere gitmemek için üniversite eğitime devam eden gençler için ise hem askere geç gitme hem de silâhaltına daha süre kalma adına bazı teşvikler yaratılacak. Yani artık fakülte okuyanlar ile okumayanlar arasında askerlik konusunda bir fark kalmayacak.

Editör: TE Bilisim