Yeni askerlik düzenlemesi ile ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan önemli açıklamalar geldi.

Milyonlarca askerlik çağına gelen genci yakından ilgilendiren askerlik düzenlemesi için son gelişmeler neler? Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni askerlik düzenlemesinin seçim sonrasına kalabileceğini ifade etmişti. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemelerin ardından TBMM gündemine gelecek. Düzenlemenin detayları belli olmaya başladı.

Eğitim düzeyinde lise mezunları için 6+6 aylık askerlik uygulaması getirilecek. Vatani görevini yerine getiren askerlerin ilk altı aylık askerliği sonrası isterlerse diğer altı ay için maaş alabilecekler. 12 aylık süre sonunda sözleşmeli er statüsünde görev alabilecekler. Diğer eğitim düzeylerinde ise detaylar belli oldu. Yurt dışı dövizli askerlik uygulamasın da devam edilecek. Diğer belirlenen düzenlemede bedelli askerlik kalıcı hale gelecek. Sistemli ve periyotlarla bedelliden isteyen herkes yararlanabilecek.

2018 yılı sonunda tamamlanan bedelli askerlik uygulamasından 14 bin kişi başvuru yapmıştı. Rekor sayıdaki başvurunun ardından adaylar temel eğitimlerine katılarak askerlik hizmetini tamamlamış sayılacaklar.

2019 yeni askerlik düzenlemesinin TBMM gündeme gelmesinin ardından yasallaşacak. Milli Savunma Bakanı konu ile yaptığı açıklamada ise yeni askerlik sistemi cumhurbaşkanımızın arz ve onay sürecinde olduğunda belirtti. Askerlik düzenlemesine ilişkin gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz. Sosyal medya siteleri üzerinden bizi takip ederek, mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA