Devlet tarafından yeni anne adayların dört farklı destek sağlanmaktadır. Sağlanan bu desteklere göre yeni doğan ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400 üç ve sonraki her çocuk için 600 Tl ödeme annenin hesabına yatırılıyor. 

Devlet tarafından yapılan ikinci ödeme ise anneye yapılan süt ve emzirme parası olarak geçiyor. Yer alan başka bilgilye göre devletten yapılan bu yardımların sağlanabilmesi için bu bağlamda annenin bir yerde çalışıyor ya da kendi işinin sahibi olması gerekmektedir. Annenin yanı sıra bebeğin babasının da bir yerde çalışıyor ya da kendi işini yapıyor olması annenin yardımı almasına yetmektedir.

ANNELERE SAĞLANAN 6 AY YARIM GÜN ÇALIŞMA HAKKI

Sizlere aktarmış olduğumuz ödemelerin yanı sıra anne bir kereliğine mahsus olmak üzere 149 Tl süt parası almaktadır. Anne doğum izninde çalışmadığı süre boyunca iş göremezlik ödeneğinin altında devlet tarafından para alıyor. Bu süre boyunca askeri ücret ile çalışan annelere göre 5 bin 50 Tl olarak hesaplanmaktadır. Ödemelerin bilgilieri annenin e-Devlet hesabından yürütülmektedir.  Sigortalı çalışabilen tüm kadınlar doğum yaptıktan sonra, analık izni sonrasında birinci doğumda 2 ay, ikinci doğumda 4 ay ve daha sonraki doğumlarda ise 6 ay yarım gün çalışarak tam gün maaşı alabilecekler. Bu haktan yararlanmak isteyen anne adayları İŞKUR'a müracatta bulunabilirler.

Editör: TE Bilisim