Yeni aldığı ciple ailesiyle birlikte uçuruma uçtu. Fethiye'de meydana gelene kazada araç şoförü 48 yaşındaki Hüdai Karal, yanındaki bulunan eşi ile 10 yaşındaki kızı hayatını kaybetti. Şans eseri araçta bulunan iki oğlu ise hayatta kalmayı başardı.


Kaza, Ölüdeniz Mahallesi’ndeki 1965 rakımlı Babadağ’ın 1200 metrelik yamaç paraşütü pistine giden yolda, dün saat 20.00 sıralarında meydana geldi.

Bir hafta önce doğa gezisine çıkmak için satın aldığı ciple piste çıkan Hüdai Karal, günü dinlenerek geçirdikten sonra dönüşe geçti. Karal’ın içinde eşi Gönül ile çocukları Azra, Mert ve Hüdaican’ın bulunduğu cip, keskin virajda yoldan çıkarak 600 metrelik uçuruma yuvarlandı.

KAPILARI AÇILAN CİPTEN FIRLADILAR

Kapıları açılan cipten fırlayarak uçurumun 20’nci metresindeki ağaç dallarına tutunan Hüdaican ve Mert kazadan yaralı kurtulurken, sürücü Karal, eşi Gönül ile kızları Azra öldü.

Birlikte gezintiye çıktıkları diğer cipteki arkadaşının haber vermesi üzerine 112 Acil, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede kaza yerine ulaşan ekipler ağaç dallarına tutunan Hüdaican ve Mert kardeşleri halat yardımıyla uçurumdan çıkardı. Yaralı kardeşler ambulansla Fethiye Esnaf Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı.

CESETLER 6 SAATTE ÇIKARILDI 

Cipten fırlayarak ölen sürücü Karal, eşi Gönül ve kızları Azra’nın cenazesi ise uçurumun 400’üncü metresinde bulundu. Cenazelerin uçurumdan çıkarılması için Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye ekibinden destek istendi. Halatlar yardımıyla uçuruma inen ekipler 6 saat süren operasyonla cesetleri yola çıkardı. Buradan, ambulanslara alınan cesetler, Fethiye Devlet Hastanesi Morgu’na götürüldü. Fethiye Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme ekipleri de kaza yerinde inceleme yaptı.

Uçurumun dibinde bir ağaca çarparak durabilen hurda halindeki cipin vinç yardımıyla bulunduğu yerden çıkarılacağı kaydedildi.

Editör: TE Bilisim