Prof. Dr. Yekta Saraç bugün Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde önemli konuşmalara imza attı. Yükseköğretim Kurulunun çalışmaları hakkında açıklama yapan Yekta Saraç üniversitelerde ki eğitim durumları ve öğrencilerin faaliyetleri hakkında da pek çok konuya değindi. Ülkemizde ilk kez yapılacak olan doktora öğrencilerine verilecek olan tatminkar burs ücretleri için de sevindirici haber veren Yekta Saraç yurt geneline toplam da bin araştırma görevlisi alımı yapılacağını müjdeledi.

Bin Araştırma Görevlisi Kadrosu İlana Çıkacak

Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde konuşan YÖK Başkanı Yekta Saraç eğitim hakkında yaptığı konuşmaların yanı sıra öğretim üyesi sıkıntısı çeken bazı alanlar için toplam bin araştırma görevlisi alımını ilana çıkaracaklarını müjdeledi.

Alımlar ne zaman yapılacak, araştırma görevlisi pozisyonu için kimlerin ilana başvurabileceği hakkında açıklama yapmayan Yekta Saraç bu pozisyonda istihdam etmek isteyenler için müjdeli bir haber vermiş oldu.

Bunun yanı sıra Yükseköğretim Kurulu tarihinde bir ilk olacak olan 100/2000 projesi hakkında da Yekta Saraç açıklamalar ve değerlendirmeler yaptı. Buna göre yeni uygulanacak olan sistem ile doktoralı insan ihtiyacını karşılamak üzere 100 önemli ve disiplinler arası alanda 2000 kişiye olabildiğince yüksek miktarda burs verilecek. İlerleyen haftalarda Yekta Saraç'tan ya da Yükseköğretim Kurulundan araştırma görevlisi alımı hakkında ilan yayımlanırsa sizleri bilgilendireceğiz.