Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklama ile kısıtlamalarda yerinde karar dönemine geçileceği belirtildi. Artık İl Valilikleri tarafından kamuoyuna açıklamalar yapılarak kısıtlamalar kaldırılacak ya da esnetilecek. Sizler için kısıtlamaların kaldırılması muhtemelen en zor olan bazı şehirlerin listelerini hazırladık.

Bu Şehirlerde Kısıtlamalar Zor Kalkacak

Türkiye'de en çok korona virüs tespit edilen ilk iki şehir Trabzon ve Rize olarak görülüyor. İki şehirde de her gün 200'den fazla kişi korona virüsüne yakalanmaktadır. Rakamlar oldukça yüksek olduğu için en geç bu şehirlerde kısıtlamaların kalkması ön görülmektedir.

Bu iki şehir ardından sırasıyla virüs en fazla Ordu, Giresun ve Samsun illerinde seyir ediyor. Öyle ki bu üç şehirde de günlük vaka sayısı 170'in üzerindedir. Her gün 170 kişinin virüse yakalandığı bölgede kısıtlamaların hemen kalkması beklenmemektedir.

Bu beş şehir ardından Osmaniye, Tokat, Karaman ve Adıyaman'da da virüs tablosu oldukça yüksektir. Öyle ki bu dört şehirde de her gün 100'den fazla kişi korona virüse yakalanmaktadır.

Yukarıda belirtilen 9 şehirde kısıtlamaların en geç açılacağı ön görülüyor. Hem nüfuslarının az olması, hemde korona virüs tablosunda en tavan noktada olmaları dolayısı ile bu şehirlerde kısıtlamaların esnetilmesinin çok sonra Ankara, İstanbul, İzmir gibi şehirlerden daha geç açılması ön görülüyor. Haftalık verilere bakılarak 1 Marttan itibaren değerlendirmeler yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim