Birçok öğrencinin merakla beklediği yarıyıl tatili yarın, 17 Ocak 2020 tarihi itibari ile başlıyor. Bu noktada Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci yarın yarıyıl tatiline girecek olup eğitimin ikinci dönemi ise 3 Şubat 2020 tarihinde başlayacak. İkinci yarıyıl ise 19 Haziran 2020 tarihine kadar devam edecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da Ankara'da bir okulda karne dağıtım törenine katılacak ve yarından itibaren iki haftalık yarıyıl tatili başlamış olacak.

18 Milyon Öğrenciyi İlgilendiriyor

Türkiye genelinde ilköğretimden ortaöğretime kadar 18 milyon öğrenci ile 1 milyondan fazla öğretmenin resmi yarıyıl tatili yarın başlayacak. Yarıyıl tatili 20-31 Ocak arasını kapsayacak olup ikinci yarıyıl eğitim öğretim dönemi 3 Şubat Pazartesi başlayacak. Yeni uygulamaya konulan ara tatil uygulaması kapsamında ikinci dönem ara tatili 6-10 Nisan'da yapılacak ve 13 Nisan'da ikinci dönemin ikinci yarısı 19 Haziran Cuma tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

Ziya Selçuk Karne Dağıtacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da okulların yarıyıl tatiline girmesinden dolayı Ankara'da bir okulda karne dağıtım törenine katılacak. Bu doğrultuda ise Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 7 Haziran 2020'de yapılacak olup ikinci yarıyılın sona ermesinin ardından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 20 ve 21 Haziran'da gerçekleştirilecek.Sınava başvurular ise 6 Şubat-3 Mart'ta alınacak sınavın sonuçları da 23 Temmuz'da açıklanacaktır.