Kovid19 virüsünün ülke genelinde yayılmasını önlemek için bir takım önlemler alınmaya devam ediyor. Koronavirüs 'ün ekonomik alandaki etkilerine yönelik olarak dün yeni bir ekonomik paket açıklandı. Pakette emekliden çalışanlara ve esnafa yönelik bir çok destek bulunuyor. 100 Milyar Tl destek paket için Bakan Berat Albayrak sosyal medya üzerinden ihtiyaç duyuldukça yeni ek paketlerin açıklanacağını ifade etti. Diğer yandan Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan koronavirüs tedbirleri ise şu şekilde;

13 Mart cuma günü ülke genelindeki camilerde cuma namazları kılındı. Din İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan fetvaya göre risk gurubunda bulunan 60 yaş üstü vatandaşların cuma namazı yerine evlerinde öğle namazlarını eda edebilecekleri ifade edilmişti. Ardından Koronavirüs gelişmelerine göre ülke genelindeki camilerde vakit namazlarının iptal edilmesine ferdi olarak kılınabileceğine ya da evlerde kılınması istenildi. Sosyal medya üzerinden “evde kal Türkiyem” etiketlerine yoğun bir destek geliyor. Uzmanların yaptığı çalışmalara göre evde kalma oranı artarsa virüsün etkisi ve yayılması o derece az olacak.  Diğer yandan Diyanet İşleri Başkanlığından yeni bir genelge açıklandı. 20 Mart 2020 cuma namazı iptal edildi.. Kandil gecelerinde de camiler açık olmayacak. 

CUMA NAMAZI VE KANDİL GECESİ;

Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden de yapılan açıklamada kamu kurum ve kuruluşları, Kuran Kursları ve yurtlarda bulunan mescitler de dahil olmak üzere Cuma günü ve kandil gecesi camilerin kapalı tutulacağı ve Cuma namazı için sala okunmayacağı bildirildi.

Diğer yandan “Vatandaşlarımızın sağlığını korumayı, bilhassa yaşlılarımızın can güvenliğini sağlamayı hedefleyen ve muhtemel zararları önlemeye yönelik olan bu kararların uygulanması insani ve vicdani bir sorumluluktur" denildi. Açıklanan genelde 81 ile Prof. Dr. Ali Erbaş imzası ile gönderildiği yine yapılan açıklamada ifade edildi.