Bir süredir hükümetin gündeminde yarı zamanlı çalışma yönetmeliği vardır. Öyle ki kamuya yapılan açıklamalarda çocuğu olan çalışanın isterse yarı zamanlı çalışabilmesi için görüşmelerin yapıldığı söylenmişti. Ancak çocuk doğumunda hariç çocuğun dünyaya gelmesi ile kamu çalışanı kaç ay boyunca yarı zamanlı çalışabilecek, yarı zamanlı çalışma ile maaşlarda her hangi bir değişim olacak mı gibi detaylar henüz net değildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu farklı konularda çok önemli açıklamalar yaptı ve yarı zamanlı çalışma yönetmeliğine de değindi. Elbette yönetmeliğin her şeyi açıklanmadı ve çalışmaların devam ettiği söylendi ancak şu ana kadar yapılan anlaşmalar hakkında bilgi verildi. İşin Olsa ekibi olarak bizlerde sizlere yarı zaamnlı çalışma yönetmeliği hakkında tüm detayları açıklıyoruz.

YARI ZAMANLI ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yarı zamanlı çalışma yönetmeliği hakkında yapılan açıklamaya bakıldığında "Birinci çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4, üçüncü çocukta 6 ay, yarı zamanlı çalışıp, tam zamanlı işçilerimizde, ikincil düzenlemeyi tamamladık." ifadelerinin kullanıldığı görülmektedir. Yani kamu çalışanının doğurmuş olduğu çocuk sayısına göre yarı zamanlı çalışma durumu da ona göre artacak. Üstelik yönetmeliğe sadece kadın ibaresinin eklenmeyeceği belirtildi. Yani erkek ya da kadın çalışan yarı zamanlı ya da isterse tam zamanlı çalışabilecek. Henüz yönetmelik hakkında diğer çalışmaların devam ettiği söylenirken büyük ihtimal yarı zamanlı çalışma durumunda alınan maaşında yarı yarıya düşebileceği tahmin edilmektedir. Tabi net açıklama henüz bu konuda bulunmamaktadır.

Editör: TE Bilisim