Yeni infaz düzenlemesi ve mahkûmlara af yasası için son gelişmeler neler?

Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ekim ayından itibaren mahkûm ve ailelerini yakından ilgilendiren düzenlemelerden bir tanesi ikinci yargı paketi ve af düzenlemesi olmakta. Buna göre geçtiğimiz haftalarda 1. Yargı paketi açıklandı. Buna göre yasal düzenlemede infaz düzenlemeleri ikinci pakete bırakıldı.

Yargı reformu strateji belgesinin ikinci paketi için görüşmeler devam ederken TBMM Genel Kurulunda ne zaman görüşüleceği henüz belli değil. Düzenlemede bazı detaylar belli olmaya başladı. Buna göre infaz süreleri değişecek. Denetimli Serbestlik içinde bazı değişiklikler yer alıyor. Buna göre infaz süresi ½ olarak değişecek. Denetimli serbestlik ise 1/5 olarak değişmesi ön görüldüğü aktarılıyor.

AF VE İNFAZ DÜZENLEMESİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

Yeni infaz düzenlemesi ile af düzenlemesini içeren ikinci yargı paketi ne zaman çıkacak. Buna göre Kasım ayının son haftalarında TBMM Genel Kuruluna gelebilir. Yeni düzenlemede ömür boyu nafaka gibi konular da ele alınması bekleniyor. Diğer yandan çocuk teslimi icra ile yapılması gibi bazı konularda da düzenleme yapılması bekleniyor. Henüz çalışmalar tamamlanmadı. Tamamlandığında TBMM’de görüşülmeye başlanacak. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim