Otomobil dev firmaları arasında yerini alan Wolkswagen, Türkiye'de yeni bir yatırım kararı aldı. Gözler fabrikasını kurulacağı tarihe çevrilirken, Türkiye'de kurulacak fabrikanın ardından çok sayıda personel istihdamı yapılacağı ve otomotiv alanında personel alımlarının yapılacağı için işin olsa ekibi olarak gelişmeleri an bean bildirmeye devam ediyoruz.

FABRİKA MANİSA'DA KURULACAK;

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisinden yapılan Wolkswagen fabrikası ile ilgili açıklamalara göre Manisa ilinde kurulacak olan otomotiv fabrikasında yılda 300 bin araç üretilecek. Tesisin kurulmaya başlayacağı tarih ise 2020 yılı sonu olarak işaret edildi. Üretim faaliyetlerine tam olarak ne zaman geçeceği konusunda ise 2022 yılı işaret edilmektedir. Buna göre ne kadar personel alımı öngörülüyor.

WOKSWAGEN 4 BİN PERSONEL İSTİHDAMI YAPACAK!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Emut'un Haber Türk Televizyonlarına yaptığı değerlendirmelerden önemli başlık Wolkswagen yatırımları konusunda geldi. Ortalama yılda 300 bin aracın üretileceği ifade edilen Wolkswagen fabrikasının 4 bin kişilik personel istihdam etmesi düşünülüyor. Buna göre Wolkswagen personel alımları ne zaman başlayacak? Bu konuda henüz resmi açıklama yok. Tesis'in kurulmaya başlayacağı tarih 2020 yılından sonra gerek güvenlik, beden işçisi gibi kadrolarda personel alımları açıklanabilir. Konuda Instagram hesabımızı takip edebilir ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

İŞİN OLSA