Sağlık Bakanı Fahrettin Koca az önce yaptığı açıklamada Türkiyede İlk ölüm vakasının gerçekleştğini açıkladı. Ayrıca toplam vaka saysının'da bugün kü testlerle birlikte 51 kişi daha eklendi ve toplamda vaka sayısının 98 olduğunu belirtti. Peki bakan açıklamalarında ne dedi?

KİMLER VİRÜSTEN ETKİLENİYOR?

Sağlık Bakanı açıklamalarında " Korona virüsü bir pandemi senaryosunu ön görerek değerlendirdik, Nitekin çok geçmeden konu bu şekilde tamamlandı. İnsanlık bu tablonun içindeyken tüm dünya ile yoğun ilişkileri olan Türkiye'nin kendini tümdem yalıtması imkan dışındaydı. 7 Gün önce yine geç saatlerdeki basın toplantımızda siz ilk vakayı bildirmiştim. Koronavirüs hakkındaki araştırmalar bugün bize çok şey öğretmiş bulunuyor. Virüs özellikle solunum yolu üzerinden bulaşıyor. Temas virüse aradığı fırsatı sunuyor. Kalabalık ortamlar en riskli ortamdır. Araştırmaların kesin olarak ortaya koyduğu bir gerçekse virüsün farklı yaş grupları üzerindeki etkisidir. Çocuklar ve gençler virüsü çok çabuk kapabiliyor. Fakat bu grupta hastalık tablosu nadiren görülüyor. Ölüme neredeyse rastlanmıyor. Yetişkin yaş gruplarında sonuç yaşın ilerlemesine bağlı olarak değişebiliyor. Bilim kurulumuzun verdiği ve dünyada yaygın kabul gören bilgileri önce pekçok kez ifade ettik. Bu hastalıkta ölüm oranı sanılanın altındadır. Hastalığın en ağır seyrettiği kişiler direnci düşük ve başka hastalığı olan kişilerdir. Yaşlılar yüksek risk grubundadır. Direnci düşük cronik hastalığı olan hastalarımız çok dikkatli olması gerekmektedir" dedi.

İLK ÖLÜM HABERİ GELDİ!

"Değerli basın mensupları yine geç saatlerde toplantı bulunan planlı değildir. Bu gece sizi ve bütün halkımızı gerçekten üzen bi haberi aynı üzüntüyü hiisederek bildireceğim. Bu cümleyi bu tolumun sağlık bakanı lmak yanında bir hekim olarakta sunmak istiyorum. Bir hastamı kaybettim. toplumu temsilenç Onu en yakın takip eden kişilerdenim. Kendisi 89 yaşındaydı. Vrüsü çin temaslı bir çalışanından aldı. İlk kaybımız olan bey efendiye allahtan rahmet diliyorum. Ailesinin tüm üzüntüsü hepimizin üzültüsürü. kendisilerine sabır diliyorum. Hepimiz bu ölümü metanetle karşılamalıyız. Salgına dönüşmesi dünyada olduğu gibi ülkemizde de müslüman dahilinde olan ve ciddi riskler içeren bu hastalığa karşı sert çekmenin yolu tedbir almaktır. Değerli arkadaşlar, Biliyorsunuz avrupa ülkelerine sınırlarımızı kapattık, Riskleri önlüyoruz. Umreden ve avrupa ülkemelerinden dönüş ise devam etmektedir. Bu şekilde giriş yapanlar kontrolden geçirildi ve geçiriliyor. Bulgusu olanlardan test için numune alıyoruz. Temas şikayesi ve bulguları nedeni ile izole edilen vakalar bulunmakta ve yakınları taranmaktadır. Önceden tanı olan hastalarımızın temas çevresini incelemeden geçiriyoruz "dedi.

TOPLAM SAYI 98!

Bugün yapılan testlerde pozisitf sonuç 51 dir. Toplam hasta sayımız 98 dir. Belirttiğim gibi pozitif sonuçların büyük kısmı iyileşme ile sonuçlanıyor. Bunun için gerekli destek tedavisini veriyoruz. Dünyadaki sonuçlar iyi biliniyor. net bir iyimserlk yaratıyor. Birkez daha halkımıza baş sağlığı diliyoruz. Tanı konan hastalarımıza geçmiş olsun diyoruz. Herkesi tedbirlere harfiyen uymaya davet ediyorum. Bugünler böyle devam etmeyecek. Hayatımızı bu şartlara göre düzenliyelim 1.5 2 ay direnelim  Teşekkür ediyorum."

İLK HASTANIN MEMLEKETİ VE ADI AÇIKLANDI MI?

Fahrettin koca yaptığı açıklamaların tamamı yukarıda sizlerle payalştık. Bakan Koca yaptığı açıkamarda ilk ölümün gayet samimi bir şekilde hekim ağzı ile bizlere aktardı. Ancak henüz hastanın adı soyadı ve memleketi açıklanmadı. Gelecek yeni virüs açıklamalarını sizlerle paylaşacağız.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELMELİ Mİ?

Sokağa çıkma yasağı hakkında açıklama yapılmadı. Peki sizler sokağa çıkma yasağı çıkacak mı? Sizce gelmeli mi? yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.